Hulpdiensten op de Roozenburglaan in Middelburg, zondag 9 januari
Hulpdiensten op de Roozenburglaan in Middelburg, zondag 9 januari Foto: Lien Gerrets

Slachtoffer (15) steekpartij Middelburg overleden, twee verdachten voortvluchtig

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG- Het 15-jarige slachtoffer van het steekincident op zondag 9 januari aan de Meanderlaan is woensdag 12 januari overleden. De politie heeft zicht op twee verdachten, zij zijn voortvluchtig.

Zondagmiddag 9 januari om 12.10 uur kreeg de politie een melding dat de jongen zwaargewond was geraakt tijdens een steekincident. Het slachtoffer uit Middelburg werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij vandaag overleed. 

Voortvluchtig
Na de melding van het steekincident is de politie met een onderzoek gestart. Zo is een sporenonderzoek ingesteld op de plaats delict. In de omgeving werd met een speurhond gezocht. Met een politiehelikopter werden luchtfoto’s gemaakt. Ook werden meerdere getuigen verhoord. Maandag hebben politieduikers in de buurt van de Meanderflat in het water gezocht. Wat zich precies heeft afgespeeld wordt nog onderzocht. Door de resultaten van het onderzoek kreeg de politie zondag al zicht op de identiteit van twee verdachten, namelijk twee jongens, die niet in Middelburg wonen. De politie heeft dit tweetal ondanks herhaalde pogingen nog niet kunnen arresteren. Ze zijn voortvluchtig. De politie roept dit tweetal op om zich zo snel mogelijk op een politiebureau te melden.

Schandpaal
De politie vraagt jongeren om te stoppen met het verspreiden van opruiende foto’s van mogelijke betrokkenen bij de steekpartij. Zo wordt onder andere veelvuldig een foto van een meisje gedeeld. De politie is bekend dat deze signalen rondgaan. Dit heeft totaal geen meerwaarde voor het politieonderzoek en schaadt de betrokkenen. U kunt uw informatie over de verblijfplaats van de twee verdachten of andere waardevolle informatie bij de politie melden. Bel 0900-8844 of app 06-12207006. Vermeld hierbij dossiernummer 2022008238.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief