Politiewagens bij het pand in Koudekerke
Politiewagens bij het pand in Koudekerke Foto: HVZeeland

Politie bij pand Koudekerke, verband overleden Belgische jongen

Door: Advertorial Algemeen

KOUDEKERKE - De politie staat momenteel bij een pand in het centrum van Koudekerke. Volgens de politie is er een verband met de zaak van de overleden Belgische Dean (4). Zijn lichaam werd gisteren gevonden bij Neeltje Jans.

In een persbericht meldt de politie zojuist dat een woning in Koudekerke bij het onderzoek naar de om het leven gekomen jongen betrokken is. “Het gaat om een adres dat de verdachte bezocht heeft. De bewoner is door de politie gehoord”, zo laat een woordvoerder weten. De Nederlandse politie heeft een rechercheteam geformeerd met twintig politiemensen. De 34-jarige Belg is in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en betrokkenheid bij het overlijden van de vierjarige jongen. Het onderzoek van de Nederlandse politiemensen richt zich op hetgeen de verdachte in Nederland heeft gedaan. Daarbij proberen de rechercheurs te reconstrueren waar zij geweest zijn en eventueel verbleven hebben.

De Belgische speurders zetten in België ook het onderzoek voort, waarbij zij ook personen verhoren. In de tussentijd meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws dat de Nederlandse vriendin van de 34-jarige verdachte is aangehouden. De politie heeft die informatie nog niet bevestigd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief