Afbeelding

Gemeente Veere realiseert gratis parkeerplaatsen in Zoutelande

Door: Advertorial Algemeen

ZOUTELANDE - Gemeente Veere realiseert gratis parkeerplaatsen in Zoutelande. De raad heeft het college verzocht bij Zoutelande een parkeerterrein te realiseren waar parkeerders gratis kunnen parkeren, omdat dit ook bij Domburg en Veere kan.

Het parkeerterrein “De Branding” aan de Westkapelseweg ter hoogte van Het Kustlicht wordt opgedeeld in twee delen door middel van betonnen blokken en bebording. Op één deel (60 parkeerplaatsen) mag gratis geparkeerd worden. De parkeerplaatsen op het andere deel blijven onderdeel van het betaald parkeren in Zoutelande. Op deze wijze lost het college haar belofte aan de raad in om vóór het hoogseizoen van 2022 een gratis parkeermogelijkheid bij Zoutelande te realiseren. Op 1 maart 2022 start het betaald parkeren en meteen vanaf die datum is de gratis parkeermogelijkheid een feit.

Communicatie en vervolg
Dorpsraad Zoutelande en Zomid worden geÏnformeerd over de gratis parkeermogelijkheid. Op het terrein “De Branding” zal er met een bord op gewezen worden. Bij de evaluatie van het parkeerbeleid in het najaar van 2022 zullen ook de parkeerterreinen waar gratis geparkeerd mag worden bij Domburg, Veere en Zoutelande in ogenschouw worden genomen: welke parkeermotieven maken er gebruik van (dagbezoek, parkeer & fiets, langparkeren door accommodatiegasten, etc.) en in welke mate?



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief