Foto: Edwin Mijnsbergen

Er zit weer muziek in!

MIDDELBURG - “En óf ik blij ben dat het weer allemaal kan! Het is toch gewoon fantastisch om de zaak weer zo druk te zien?” Gideon Mulders, eigenaar van café Le Penseur aan de Varkensmarkt in Middelburg, staat met een grote glimlach biertjes te tappen voor zijn gasten. Er zit weer muziek in zijn zaak. 


Mulders is de eerste om toe te geven dat hij het best lastig heeft gehad in de afgelopen twee maanden. “Voor die eerste lockdowns kon ik begrip opbrengen, maar van die laatste begreep ik niets. Ik moest ervoor waken om niet neerslachtig te worden. Om dat gevaar te bezweren heb ik toen daarom ook de Bed & Breakfast boven het café dicht gehouden, zodat ik toffe uitstapjes kon maken met Aga, mijn vrouw. Zo wisten we toch nog iets moois te maken van die vervelende tijd.” 

De ingeslagen weg vervolgen
Nu alles weer kan gaat Mulders verder op de weg die hij enkele jaren geleden al insloeg. Hij opende Le Penseur in 2017, als een café met een huiselijke sfeer, een uitgebreide bierkaart en een belangrijke rol voor muziek. Mulders wil het hele jaar door livemuziek presenteren op de zaterdagmiddag, steevast tussen 16.00 en 18.00 uur. Er spelen veel lokale en regionale acts, maar soms ook internationale. Zo is er op 9 april een optreden van Bruno, de voormalige solozanger van Les Poppys. Deze middag is het de beurt aan de coverband Creambread. Terwijl het eerste voorjaarszonnetje naar binnen schijnt genieten Gideon en zijn gasten weer volop. Van een goed biertje én van een lekker muziekje. Zoals het hoort.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6