Het toeristentreintje op de Markt in Middelburg
Het toeristentreintje op de Markt in Middelburg Foto: Edwin Mijnsbergen

Toeristentreintje keert terug in Middelburg

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Stadstochten Middelburg rijdt sinds deze week weer met een toeristentreintje door het centrum van de stad. Het gaat om een proef in de maand maart. In het verleden reden zulke treintjes ook in Middelburg.

Patrick Gabriëlse van Stegentochten Middelburg zegt dat hij het treintje aanvankelijk had willen inzetten tijdens Middelburg Winterstad, voor ritjes rondom IJsbaan Middelburg. Dat ging door de coronamaatregelen echter niet door. Nu, tijdens de voorjaarsvakantie, probeert Gabriëlse het graag alsnog uit. 

De komende weken rijdt het treintje vaker door de stad. Gabriëlse wil ook ritjes gaan maken met bewoners van zorginstellingen en andere organisaties. Of het treintje komende zomer ook zal rijden is nog niet zeker, maar het voertuig wordt wel voor de hele zomer gehuurd. Het treintje volgt nog geen vaste route, maar in principe worden vijf monumenten van Middelburg aangedaan: het Stadhuis, de Lange Jan, de Oostkerk, de Koepoort en de Abdij. De toeristentreintjes waren in de jaren 60 tot en met 80 ook een vertrouwd onderdeel van het Middelburgse stadsbeeld.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief