Wat is de waarde van de kunstenaar?
Wat is de waarde van de kunstenaar? Foto: Dennis van Akkeren

Bij de jubileummiddag van Galerie T in Middelburg: ‘Wat is de waarde van de kunstenaar?’

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Naar aanleiding van het 25-jarige jubileum van Galerie-T in Middelburg zijn Hans Overvliet, Leon Riekwell en  Zeus Hoenderop gevraagd om binnen het programma van 25 jaar Galerie-T in gesprek te gaan met elkaar en met het publiek.

Een portretfoto van de fotograaf Dennis van Akkeren vormt voor drie kunstenaars die daarin figureren, te weten Hans Overvliet, Zeus Hoenderop en Leon Riekwell, het uitgangspunt voor hun bijdrage in het jubileumprogramma 25 jaar Galerie- T Middelburg.  Deze foto werd voorafgaand aan de aankondiging van 25 jaar Galerie-T gemaakt. De kunstenaars hebben dit opgenomen in de tentoonstelling, door de waarde van de kunstenaar zichtbaar te maken aan de hand van deze foto. Een sfeervol zwart/wit portret vormt de aanleiding voor een gesprek over hedendaagse kunst, het beeldrecht, copyright, verkoopprijs en de waarde op de kunstmarkt. Wie bepaalt dat en wat betekent dat voor ‘de waarde van de kunstenaar’?


Variabel in prijs
Om in gesprek te komen met collega’s, kunstliefhebbers en anderen werd deze vraag geabstraheerd tot een vierdelig kunstwerk, identiek in vorm maar elk voorzien van een andere kunstenaarsnaam en variabel in prijs. Onderdeel van de tentoonstelling is een tafel met drie stoelen en een film gemaakt door Zeus Hoenderop over de waarde van de kunstenaar. De première van deze film is op 15 mei om 15.00 uur te zien in Galerie- T. Daarnaast staat er ook een tafel met drie stoelen gereserveerd voor de drie kunstenaars.

Jubileum Galerie T
Galerie T viert op zondagmiddag 15 mei het 25-jarig jubileum met een uitgebreid programma in de galerie en op de Vismarkt in Middelburg. Het programma is te vinden op www.galerie-t.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief