Het kantoor van ABN AMRO aan de Markt in Middelburg
Het kantoor van ABN AMRO aan de Markt in Middelburg Foto: Edwin Mijnsbergen

Ook ABN AMRO sluit kantoor in Middelburg

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Het ABN AMRO kantoor in Middelburg, aan Markt 7, sluit per 8 juli 2022. De bank stelt dat steeds meer mensen gebruikmaken van digitale diensten, ook voor bankieren. Klanten van de bank regelen hun bankzaken primair via de app en Internet Bankieren. Een bankkantoor bezoeken is steeds minder noodzakelijk en daardoor neemt het aantal bezoekers al jaren af. ABN AMRO sluit het kantoor in Middelburg. Daarvoor in de plaats komen Financiële zorgcoaches. De bank gaat zich meer richten op de digitale dienstverlening en biedt klanten die dat willen hulp en begeleiding bij online bankieren.

Eerder sloot ook de Rabobank het kantoor in Middelburg centrum. Daar kwam een servicepunt van de bank in ZB Bibliotheek van Zeeland voor in de plaats. Klanten van ABN AMRO die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen gebruikmaken van digitale hulpvideo’s en gratis cursussen. In het bestaande filiaal aan de Markt in Middelburg is een dagelijks inloopuur van 10.00 - 11.30 uur, tot 8 juli 2022.

Financiële zorgcoaches
De Financiële zorgcoaches van ABN AMRO zijn de spil van de dienstverlening aan klanten die digitaal minder vaardig zijn of extra ondersteuning nodig hebben. De Financiële zorgcoach helpt klanten in de eigen omgeving of (eventueel) op locatie. Bijvoorbeeld bij het leren omgaan met Internet Bankieren en de ABN AMRO app, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven bankieren. Klanten die daar behoefte aan hebben, kunnen ondersteuning krijgen bij het nemen van financiële beslissingen of het praktisch organiseren van bankzaken. De Financiële zorgcoach in Middelburg en omgeving is te bereiken via het algemene telefoonnummer van ABN AMRO (0900 - 0024 – gebruikelijke belkosten).

Persoonlijk advies via Beeldbankieren
Met Beeldbankieren kunnen klanten via een online videoverbinding face-to-face in gesprek met een adviseur van de bank. Zo kan een klant het adviesgesprek plannen waar en wanneer het hem of haar uitkomt. De bank ervaart dat klanten van alle leeftijden het prettig vinden om op deze manier een adviesgesprek te voeren. Klanten kunnen op de website van ABN AMRO een afspraak voor een gesprek via Beeldbankieren maken.

Telefonisch contact
Klanten die vragen hebben over hun bankzaken en er op de website van ABN AMRO niet uitkomen, kunnen telefonisch contact opnemen via 0900 - 0024 (gebruikelijke belkosten). Medewerkers zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur.

Geld opnemen en storten bij Geldmaat
Klanten kunnen geld opnemen, geld storten en sealbags storten bij de geldautomaten van Geldmaat. Op de website van Geldmaat vinden klanten de dichtstbijzijnde automaten. Op de markt in Middelburg opent binnenkort een zogenoemde geldautomatenwinkel van Geldmaat, waar meerdere automaten bij elkaar staan opgesteld.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief