Afbeelding
Foto: Blauwe Vlag Nederland

Zes Blauwe vlaggen voor Veerse stranden in 2022

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

ELBURG - In de Hanzehaven van Elburg werden deze week de Blauwe vlaggen uitgereikt voor dit seizoen. Voor Veere lagen er zes gereed. Voor de stranden van: Dishoek, Zoutelande, Westkapelle, Domburg, Oostkapelle en Vrouwenpolder.

De Blauwe Vlag wordt elk jaar uitgereikt door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de stichting overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.

Jachtclub
De Jachtclub Veere haalde een Blauwe vlag op voor de stadshaven Veere: het keurmerk voor een veilige en schone jachthaven. De gemeente Veere is goede en plezierige woonomgeving en een mooie bestemming voor (strand)recreatie en toerisme. De 28 kilometers strand, in combinatie met ons mooie middengebied, zijn aantrekkelijk voor inwoners en bezoekers.

Erkenning
Het mogen voeren van de Blauwe Vlaggen is een erkenning voor de inspanningen die de gemeente Veere en Stichting Strandexploitatie Veere (SSV), leveren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief