Kleurrijke Dag 2021, bij Archipelschool Magistraal in Middelburg
Kleurrijke Dag 2021, bij Archipelschool Magistraal in Middelburg Foto: Edwin Mijnsbergen

Rotary Club organiseert tweede Kleurrijke Dag in Middelburg

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Eén van de speerpunten van Rotary Club Middelburg is ‘Gezonde Start, Gezonde Toekomst’. Dat speerpunt draait om het belang van gezonde voeding voor de Middelburgse scholieren. In dat kader organiseert Rotary Club Middelburg op 20 mei 2022 de tweede Kleurrijke Dag. 

Het initiatief draagt bij aan de bewustwording van een gezonde leefstijl, door de leerlingen een kleurplaat met het thema gezonde voeding te laten inkleuren. Ook wordt de leerlingen fruit aangeboden. De leerling kan de kleurplaat als kaart geven aan een oudere inwoner waarvan de leerling denkt dat hij of zij die attentie goed kan gebruiken. Kleurplaten waar geen directe bestemming voor is, worden door Rotary Club Middelburg op Kleurrijke Dag opgehaald en verdeeld onder de verzorgingstehuizen in Middelburg, in samenwerking met Welzijn Middelburg en de gemeente Middelburg.

Eenzaamheid is een actueel onderwerp dat ook in Middelburg aandacht nodig heeft. Eenzaamheid kan veel klachten veroorzaken waardoor het welzijn van mensen achteruit gaat. Met deze actie brengt Rotary Club Middelburg jong en oud samen en ontstaat er betrokkenheid naar elkaar toe, een heel mooi voorbeeld voor iedereen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief