Afbeelding
Foto: Teeken Adademie Middelburg

Voor Juffen en Meesters: welke klas wordt de Middelburgse Stadstekenklas 2022-2023?

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Opnieuw is de Teeken Akademie in Middelburg op zoek naar een klas in de midden of bovenbouw (groep 5 – 8) van het primaire onderwijs in Middelburg die Stadstekenklas wil worden, na de succesvolle editie 2021-2022.

Een jaar lang Stadstekenklas van Middelburg zijn, volop in de belangstelling van de media staan, een tentoonstelling hebben en kunstwerken die voor de eeuwigheid bewaard worden in het archief. Wie wil dat nu niet? Zeker als dat in de traditie van de Middelburgs Teeken Akademie (sinds 1778) gebeurt. Onder leiding van (beroeps-) tekenaars leert de Stadstekenklas in drie fasen als echte tekenacademieleerlingen kijken naar de stad: naar prent, naar pleister en naar model. Met de leerlingen wordt op drie momenten verdeeld over het jaar een les verzorgd in de klas, in het museum en in de stad. Het project wordt afgesloten met een expositie, waarna een selectie uit de tekeningen wordt overgedragen aan het Zeeuws Archief.

Een schat aan tekeningen
De editie 2021-2022 met Archipelschool Het Talent en CSW Van De Perre heeft een schat aan tekeningen opgeleverd. Leerlingen hebben verdwijnend Middelburg (de Briëtwoningen), pleisterkoppen in het Zeeuws Museum en hun visie op de Lange Jan in perspectief getekend. Informatie over de expositie in juli volgt nog.
De inschrijving is nu geopend. Ga naar www.teekenakademiemiddelburg.nl en vul het aanmeldingsformulier in. Aanmelden bij Kunst Educatie Walcheren kan ook https://kewalcheren.nl/aanbod/primair-onderwijs/.Vrijdag 22 juli 2022, de laatste dag voor de zomervakantie, sluit de inschrijving.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief