Foto: Arjan Schotanus

Twintigste editie ZLM-Don Stadsloop gaat van start

MIDDELBURG - Corona heeft twee jaar roet in het eten gegooid, maar nu ziet het er toch echt naar uit dat de jubileumeditie van de ZLM-Don Stadsloop kan worden gehouden. Op vrijdagavond 3 juni zullen op de Markt van Middelburg honderden hardlopers in de 20e editie van de ZLM-Don Stadsloop van start gaan voor drie rondjes van 2,5 kilometer door de binnenstad.


Een van de charmes van de ZLM-Don Stadsloop is dat het deelnemersveld zeer gevarieerd is. Er komen jaarlijks zowel toppers als recreanten aan de start. Dat zorgt altijd voor een gezellige, gemoedelijke sfeer. Alle deelnemers doen mee voor het individuele klassement, maar daarnaast kunnen zo ook nog meedoen voor het teamklassement. Er zijn klassementen voor mannen- en vrouwenteams. Gemengde teams worden opgenomen in het mannenklassement. Teams bestaan uit 4 personen.

De ZLM-Don Stadsloop bestaat uit twee onderdelen: een jeugdloop en een wedstrijd voor senioren. Beiden hebben hun start en finish op de Markt. De Jeugdloop (start 19.00 uur) heet dit jaar de Qui-Vive Spektakelrun. De hoofdsponsor plaatst op het parkoers van 2 kilometer door de binnenstad van Middelburg vier springkussens die als extra hindernis dienen. Kinderen tot 15 jaar kunnen meedoen. Jonge kinderen mogen gratis worden begeleid door vader, moeder of een ander familielid. Na afloop kunnen de kinderen nog even lekker ravotten op de speelkussens die op de Markt staan. Bovendien krijgen ze een ijsje van een sponsor.

De senioren starten om 20.00 uur en lopen zoals gebruikelijk drie rondjes van 2,5 kilometer door het prachtige hart van Middelburg. Rond de klok van 21.00 uur is de prijsuitreiking, waarbij niet alleen de snelste lopers en loopsters en teams (m/v) worden gefeteerd, maar waarbij ook vele mooie prijzen worden verloot. Meestal blijft het daarna nog lang gezellig op de vele terrassen op de Middelburgse Markt.

Bijzonderheid bij de twintigste editie dat de ‘uitvinder’ van de loop, Adri Koole uit Serooskerke, voor de twintigste keer de voorzitter is van het organisatiecomité.

Meer info over en inschrijven voor de ZLM-Don Stadsloop via www.zlmdonstadsloop.nl.

Meest gelezen

Meest geliket

Zaterdag is het feest in Arnemuiden met Visserijdag 23/6
Boeienboot Willem 2 20/6
De Kijkshop: een bijzonder concept 26/6
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6

Vacatures

HR Medewerker

Roosendaal

Servicemonteur

Goes

Filiaalmanager

Middelburg

Vakantiebezorger

Zeeland en West-Brabant

Operator Bakker

Roosendaal