Foto: Zeeuws Oncologie Team

Zeeuws Oncologie Team beklimt Alpe d’Huez voor onderzoek naar kanker

Donderdag 2 juni beginnen 16 deelnemers van het Zeeuws Oncologie Team rond 4.30 uur aan hun beklimming van de Franse berg de Alpe d’Huez. “We leggen dan lopend of fietsend een of meerdere keren de ruim 14 kilometer lange klim, met ruim 1100 hoogtemeters, af”, vertelt teamcaptain Saskia Kuipers. Met hun inspanning tijdens het evenement Alpe d’HuZes halen ze geld op voor onderzoek naar kanker.


“Voor een groot deel van ons is dit de tweede deelname aan dit evenement”’, vertelt Kuipers, die internist/hematoloog is in ziekenhuis Adrz. “Ons team is er klaar voor. Door in ons prachtige Zeeland veel te fietsen en te wandelen bereiden we ons voor. Daarnaast is het belangrijkste, geld inzamelen voor onderzoek naar kanker, nog in volle gang. We hebben al ruim 65.000 euro ingezameld en dit loopt nog door.”

De leden van het Zeeuws Oncologie Team willen graag meedoen aan Alpe d’HuZes, dat dit jaar voor de vijftiende keer plaatsvindt, omdat ze in hun werk dagelijks geconfronteerd worden met het leed van mensen met kanker. “Soms kunnen we helpen klachten te verminderen en met behandeling de ziekte afremmen of zelfs genezen. Te vaak staan wij echter machteloos aan de kant en hebben onvoldoende middelen om klachten te verminderen en de kanker effectief te bestrijden. Genezing is voor velen (nog) geen optie.”

Het motto van Alpe d’HuZes, ‘opgeven is geen optie’, geldt ook voor het Zeeuws Oncologie Team. “Voor meer en effectievere behandelingen om kanker te bestrijden en meer mogelijkheden om de klachten van patiënten te verminderen als de ziekte niet goed (meer) te bestrijden is, is veel onderzoek nodig. En voor goed en onafhankelijk onderzoek is veel geld nodig. Daarom willen wij ons graag als team inzetten om een steentje bij te dragen in deze strijd.”

Kijk voor meer informatie op de website Stichting Alpe d’HuZes - Zeeuws Oncologie Team.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6