Martien le Clercq
Martien le Clercq Foto: Welzijn Veere

Martien le Clercq (47) zet zich al 10 jaar in voor Stichting Kinderdiabetes

Door: Redactie Algemeen

KOUDEKERKE - Martien is directeur en leraar in groep 8 van basisschool ‘het Klinket’ in Koudekerke. Toen zijn zoon diabetes kreeg, maakte hij via de diabetesverpleegkundige voor het eerst kennis met Stichting Kinderdiabetes.

Nu, 10 jaar later, is hij voorzitter van Stichting Kinderdiabetes in regio Zuidwest. Samen met een groep van ongeveer 10 vrijwilligers organiseren ze zo’n 8 tot 10 keer per jaar leuke dagjes weg voor kinderen van 2 tot 18 jaar. Ook zet hij zijn kennis en ervaring in om scholen en leerkrachten te ondersteunen en te adviseren over kinderen met diabetes in de klas.

Impact
Waarom hij dit werk zo belangrijk vindt? “Het is een ziekte die je niet aan de buitenkant ziet, maar wel veel impact heeft, zowel op het gezin als op de kinderen of jongeren zelf. ‘Gewone’ activiteiten zijn voor een kind met diabetes niet vanzelfsprekend. Maar als kind wil je niet anders zijn dan de rest.’ Het draait bij Stichting Kinderdiabetes dan ook om de slogan #nietalleen. Bij de activiteiten leren kinderen en jongeren elkaar kennen, leren ze van elkaar en zien dat ze niet de enige zijn.” Ook voor ouders is die verbinding met elkaar belangrijk, Martien spreekt uit ervaring: “Ik waardeer het heel erg, ik heb een kind dat chronisch ziek is, hoe fijn is het dan om te weten dat er mensen voor je klaarstaan?” Martien haalt dan ook veel energie, plezier en voldoening uit zijn vrijwilligerswerk bij Stichting Kinderdiabetes. “Ik geniet altijd van mijn werk en de kinderen, het op stap gaan, activiteiten organiseren maar, het doel vind ik wel heel belangrijk: je bent niet alleen in jouw ziekte!”

Meer steun
Op de vraag wat hij in de toekomst nog graag zou willen doen, spreekt Martien een wens uit voor Stichting Kinderdiabetes: “Ik zou wensen dat er meer landelijke bekendheid komt, waardoor er nog meer steun komt om activiteiten uit te kunnen voeren.”

Dit artikel is geschreven door Welzijn Veere. Benieuwd naar geworden naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligersvacatures? Kijk dan eens op www.welzijnveere.nl of neem contact met ons op via 0118-583687 of info@welzijnveere.nl?.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief