Afbeelding
Foto: Margo Nije

Punkrockband Breakout vertegenwoordigt Zeeland in Popsport NL

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - Drie bands van Popaanzee Popsport 2022 presenteerden zich zaterdag aan publiek tijdens een showcase op het Eindeloos Eiland Festival op Noord-Beveland. Na afloop werd bekend gemaakt dat de Middelburgse punkrockformatie Breakout doorstroomt naar het landelijke vervolgtraject, waaraan uit iedere provincie een act deelneemt.

Popsport is een coachingsprogramma voor jonge, talentvolle muzikanten, bands en producers (14 - 21 jaar) die verder willen komen met hun eigen muziek. Deelnemers waren dit jaar Ginsonic (pop/soul), Typical (alternative) en Breakout (punkrock). Zij kregen de afgelopen maanden professionele coaching in allerlei vakgebieden, zoals songwriting, stageperformance en publiciteit en namen een nummer op in een professionele studio.

De act die zich de afgelopen maanden het meest heeft ontwikkeld en klaar is voor een volgende stap gaat door naar het landelijke traject van Popsport. Breakout start in september, samen met de doorstromers van andere provincies. Onder leiding van een coach uit de landelijke muziekindustrie worden zij klaargestoomd voor de Popsport Live Sessions. Hierbij wordt de studio van rockband De Staat in De Basis in Nijmegen omgebouwd tot een intieme setting, waar de bands met professionele begeleiding een clip gaan opnemen. Breakout won eerder dit jaar de finale van bandcompetitie Spectra.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief