<p>Parkeren Veerse Gatdam</p>

Parkeren Veerse Gatdam

(Foto: Edwin Mijnsbergen)

Gemeente Veere past parkeerbeleid aan

DOMBURG - Op alle kustparkeerterreinen in de gemeente Veere is het sinds dit seizoen betaald parkeren. Met de nieuwe vergunninghouderzones in Dishoek en Joossesweg weert de gemeente Veere de dagtoerist uit de woonstraten. De gemeete stelt dat de invoering van het parkeerbeleid daarmee een eind op weg is, en dat er veel us bereikt, maar ook dat het parkeerbeleid nog wel een aantal te scherpe kantjes heeft. Die pakt de gemeente nu aan. In het najaar zal het college ook een aantal nieuwe tariefvoorstellen doen aan de raad. 


Parkeren na 19:00 uur is binnenkort op álle parkeerterreinen gratis. Op veel terreinen was dat al zo, maar nog niet op de aantrekkelijkst gelegen terreinen in het centrum van Domburg, Veere en Zoutelande. De gemeente vindt dat de toerist die na een dagje strand blijft hangen om een hapje te eten, ’s avonds niet óók hoeft te betalen voor het parkeren. 

Niet betaald parkeren van november tot en met februari
Parkeren is van november tot en met februari voortaan altijd niet-betaald op álle parkeerterreinen. Ook op de aantrekkelijkst gelegen parkeerterreinen in het centrum van Domburg, Veere en Zoutelande. De gemeente hoopt dat dit een stimulans is voor bezoekers om ook in de winter de mooie dorpen en stadjes te bezoeken. Parkeren in het vergunninghoudergebied van Zoutelande, Dishoek en Joossesweg is in de winter voortaan voor iedereen weer onbetaald mogelijk zónder parkeervergunning. In deze dorpen is de parkeerdruk ‘s winters zó laag, dat het niet nodig is om het parkeren dan te reguleren.

Niet betaald kortparkeren langs de Noorderhoofdweg
In de (vier) parkeerhavens langs de Noorderhoofdweg, bovenop de zeedijk, mag voortaan niet betaald geparkeerd worden. Tegelijkertijd geldt voortaan een maximum parkeerduur van één uur voor die parkeerhavens. Zo wil de gemeente nog dit jaar zoveel mogelijk mensen de gelegenheid bieden om zonder parkeerbelasting te betalen van het mooie uitzicht vanaf de zeedijk te genieten.\

Ingangsdatum
Het niet betaald avondparkeren na 19:00 uur gaat in op 1 juli 2022. Het niet betaald winterparkeren start op 1 november. Vanaf 1 maart moet er vervolgens weer gewoon betaald worden. Het vergunninghoudergebied in Zoutelande, Dishoek en Joossesweg krijgt ruim op tijd een onderbordje met vensterperiode: “1 maart – 31 oktober”. Daarmee is de vergunninghouderzone in de maanden november, december, januari en februari niet van kracht. Op de vier parkeerhavens langs de Noorderhoofdweg hoeft uiterlijk vanaf 15 juli 2022 niet meer betaald te worden. De bebording probeert de gemeente nog eerder te plaatsen, vanaf dat de bebording geplaatst is geldt het niet betaald parkeren en de maximum parkeerduur van 1 uur voor de parkeerhavens.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6