Nieuwe indeling Koudekerkseweg Middelburg
Nieuwe indeling Koudekerkseweg Middelburg (Foto: Gemeente Middelburg)

Volledige afsluiting Koudekerkseweg Middelburg voor herinrichting

MIDDELBURG - Momenteel wordt er in Middelburg gewerkt aan de herinrichting van de Koudekerkseweg, tussen het Banckertplein en de Laan der Verenigde Naties. Het was de bedoeling om steeds één rijbaan beschikbaar te houden voor verkeer richting Koudekerke. Naar aanleiding van gevaarlijke verkeerssituaties heeft de gemeente besloten de weg vanaf dinsdag 28 juni toch volledig af te sluiten tussen 7.00 uur en 16.00 uur.


Vanaf 6 juli is de Koudekerkseweg in verband met de aanleg van de rotonde afgesloten voor het doorgaande verkeer tot 6 augustus.

Afwaarderen naar 30km/uur-inrichting
Een uitgangspunt voor het ontwerp van de herinrichting van de Koudekerkseweg is het afwaarderen van een 50 naar een 30 km/uur-inrichting. Naast een klimaatbestendige inrichting wordt de maximumsnelheid dus verlaagd naar 30 km/uur. Een 30 km/uur-inrichting houdt in dat de fietsers op de rijbaan komen. Er is straks geen apart fietspad meer. Klimaatbestendige inrichting houdt in dat stenen, waar mogelijk, vervangen worden door een groene inrichting. Er komen een gelijkwaardige kruising (rechts heeft voorrang) en geaccentueerde (rode) kruisingsvlakken. Er gaat geen vervanging of aanpassing plaatsvinden aan de rijbaan en de parkeerstroken. Op de kruising Koudekerkseweg / Laan der Verenigde Naties, ten slotte, worden de verkeerslichten vervangen door een rotonde.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6