Foto: Annet Eekman

Stroskerkse Dag wordt zaterdag als vanouds gezellig

SEROOSKERKE – De Stroskerkse Dag op zaterdag 2 juli belooft een ‘als vanouds’ gezellig feest te worden. Het dorp hangt de vlaggen buiten en laat met zestig marktkramen, muziek en ringrijden zien hoe fijn Serooskerke als dorp is.


Ondernemersvereniging Serooskerke heeft dit jaar weer een Stroskerkse Dag voor de bewoners en alle andere belangstellenden in petto. “Met de Stroskerkse Dag maken we er samen een feestje van. Iedereen is buiten en op de been,” vertelt Stefan van Keulen. Als eigenaar van Drukkerij van Keulen is hij lid van de ondernemersvereniging en maakt samen met Jacco Pleune van Sinke Schoenen, Jacob Passenier van Hubo Serooskerke en Beppie Nagtzaam van Bloemen op 54 deel uit van de activiteitencommissie. “We hebben veel ondernemers en organisaties gevraagd een kraam te komen vullen en het is heel divers geworden. De straten staan vol met kramen en aan het einde is de kerktuin waar de Protestantse Gemeente een goededoelenmarkt houdt. De opbrengst gaat naar verschillende kleinschalige organisaties, waarmee de leden van de kerk goed contact hebben.”

Demonstraties

Het briesen van de paarden kan op de Stroskerkse Dag natuurlijk niet ontbreken. Ringrijders in wit steken om de meeste ringen en Manege De Meiwerf neemt enkele pony’s mee waar kinderen een ritje op mogen maken. “We hebben ervoor gezorgd dat er voor iedereen wel iets leuk is. Zo zijn er oldtimers, oldtimer trekkers en oldtimer brommers te bezichtigen, is er muziek van Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht (EMM) en Het Oude Brandspuithuis is voor de gelegenheid gratis toegankelijk.” De Wasschappelse Heiploeg van Museum Het Polderhuis uit Westkapelle komt een demonstratie geven hoe vroeger het handheiwerk voor de Westkappelse zeedijk werd uitgevoerd. Met spierkracht en zang voor een goed ritme worden heipalen de grond in geslagen. En er zijn meer demonstraties. Zo is er een houtbewerker die paardenmessen versiert met snijwerk, komt een houtdraaier laten zien wat je allemaal kunt met rondhout en laten de vrijwilligers van de brandweer van Serooskerke zien wat zij doen en mogen geïnteresseerden en kinderen zelf spuiten met een echte brandslang. “Naast mijn werk en inzet voor de ondernemersvereniging ben ik ook vrijwillige brandweerman. We hebben altijd extra mensen nodig, dus hopelijk kunnen we met de Stroskerkse Dag laten zien hoe mooi en belangrijk het werk van de brandweer is.”

Troubadour

Tussen de kraampjes en bezoekers zal een troubadour lopen om het geheel met zang en muziek op te leuken. Natuurlijk zijn er foodtrucks met tosti’s, wafels, oliebollen en andere lekkernijen en kunnen de kinderen hun energie eruit springen op een springkussen. Alles is geregeld en iedereen is er klaar voor. Mensen die met de auto komen, kunnen parkeren op het terrein van de voetbal. Er zijn verkeersregelaars die de weg wijzen. De Stroskerkse Dag is van 10.00 tot 17.00 uur in Serooskerke.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6