Middelburg Lekker Gezond
Middelburg Lekker Gezond Foto: Edwin Mijnsbergen

Middelburg gezond in beweging

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Het is misschien niet altijd even goed zichtbaar, maar bij veel evenementen in de stad speelt Gemeente Middelburg ook een rol, vooral als het gaat om het faciliteren en het financieel ondersteunen ervan. Dit geldt ook voor heel wat evenementen en initiatieven op het gebied van gezondheid en beweging.

De ondersteuning komt voort uit het lokaal preventie- en sportakkoord. Stanley Van de Wal, tot vorig jaar mede-eigenaar van Rituals Zeeland, organiseert dit jaar vanuit Beauho Events ook een aantal evenementen onder de noemer ‘Middelburg gezond in beweging’. Hij werkt bijvoorbeeld samen met City Trail Middelburg (dit jaar op 9 september) en met Middelburg Winterstad.

Maar het project begint aanstaande donderdag al, met een leuke actie in samenwerking met Vereniging Ondernemers Middelburg. Bij zo’n dertig winkels in de binnenstad worden vanaf die dag vouchers uitgereikt aan klanten, die in de kraam op Plein 1940 kunnen worden ingeleverd. De klanten krijgen dan de Zeeuwse box ‘Middelburg Lekker Gezond’, met onder meer fruit van lokale ondernemers én ze doen automatisch mee aan een loterij, met prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de ondernemers die meedoen.
Houd het dus in de gaten, vanaf donderdag. Je herkent de winkels aan deze poster.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief