Twee paarden.
Twee paarden. Foto: Fred de Bree

4 augustus: Folkloristische dag Zoutelande

Sport en vereniging

ZOUTELANDE - Donderdag 4 augustus wordt in het centrum van Zoutelande de jaarlijkse Folkloristische Dag gehouden. De dag begint om 12.00 uur en om 24.00 uur is het feest afgelopen.

De oude ambachten zijn uiteraard weer ruim vertegenwoordigd: kantklossen, stoelenmatten, pottenbakken, een hoefsmid, touwbaan, bierbrouwers, enz.

Voor de kinderen is er, naast de mogelijkheid om zelf touw te draaien, o.a. Dorus’draaimolen.

Een klederdrachtengroep laat u zien hoe de Walcherse dracht in vorige eeuwen gedragen werd en geeft daarbij uitleg over de betekenis van de diverse onderdelen ervan. Weet u nog hoe er gewassen werd vóór het wasmachine-tijdperk? Kom maar eens kijken. Ook aan de inwendige mens is gedacht: o.a. mosselen en oesters, maar ook pannenkoeken. 

Kunst

Kunst is er te zien In de historische Catharinakerk. Rondom de kerk is een boekenmarkt en activiteiten voor kinderen.

Wilt u Zoutelande en de directe omgeving eens vanuit de lucht bekijken? Stap in een helikopter, geniet van het prachtige uitzicht en vergeet vooral uw camera niet!

Ringrijden

Ringrijdersvereniging “De Zandruiters” houdt die dag een wedstrijd ringrijden. Ze zijn gekleed in de Walcherse klederdracht en zorgen voor spanning en sensatie tot het laatste moment.

Bovenstaande activiteiten zijn maar een greep uit alles wat er die dag te beleven valt in Zoutelande.

Muziek

Er zijn ook nog muzikale bijdragen. Het bekende shantykoor “Het Veerse Scheepstuig” zal zowel op het podium als in de kerk enkele optredens verzorgen.  Later op de avond is er op een podium tot 24.00 uur een optreden van “DJ Mitch” en een lasershow.  Zoutelande, donderdag 4 augustus. Zorg dat je erbij bent!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief