De zweefmolen op de Kermis in Middelburg, met op de achtergrond de Lange Jan
De zweefmolen op de Kermis in Middelburg, met op de achtergrond de Lange Jan (Foto: RK Fotografie)

De Kermis in Middelburg is begonnen

MIDDELBURG - De kermis in Middelburg is gisteren om 13.00 uur van start gegaan. Het was de eerste dag meteen flink druk. De kermis duurt tot en met donderdag 11 augustus. Op de Markt en Plein 1940 staan dit jaar dertig attracties.


Enkele grote attracties dit jaar zijn de Basejumper, de Booster, de 40 meter hoge Sky Glider en Funhouse Heroes City XXL. Behendige spelers kunnen prijzen winnen bij onder andere het schuivenspel en de grijpkranen. Ook liefhebbers van oliebollen, zuurstokken en paling kunnen op de kermis terecht.

Openingstijden
De kermis is geopend op vrijdag van 13.00 tot 24.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 01.00 uur en zondag van 13.00 tot 23.00 uur. Van maandag tot en met donderdag is de kermis van 10.00 tot 24.00 uur open.

Prikkelarme kermis
Op zondag 7 augustus is het van 13.00 tot 15.30 uur weer prikkelarme kermis. Licht en geluid zijn dan gedempt en veel attracties draaien dan minder heftig.Een prikkelarme kermis staat open voor mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Zij kunnen door het harde geluid, de lichteffecten en de draaisnelheid van de attracties meestal niet op een normale kermis erbij zijn. Bij de prikkelarme kermis zijn al deze prikkels er niet of veel minder aanwezig. Tijdens deze kermis gelden de gewone prijzen.

Parkeerterrein Oude Veerseweg afgesloten
Van maandag 1 augustus tot en met zondag 14 augustus is het niet toegestaan om op het parkeerterrein Oude Veerseweg te parkeren. In deze periode wordt dit de plek voor de kermiswoonwagens. Op deze dagen is de wegsleepregeling geldig.

Markten naar Damplein
Vanwege de kermis worden de zaterdagmarkt van 6 augustus en de warenmarkt van donderdag 11 augustus verplaatst naar het Damplein.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6