Oostkapelse Dag 2018
Oostkapelse Dag 2018 Foto: Annet Eekman

Terug van weggeweest: de Oostkapelse Dag!

Door: Redactie Algemeen

OOSTKAPELLE - Na een aantal jaren afwezigheid staat de Oostkapelse Dag weer op de agenda. Deze veelzijdige dag wordt op zaterdag 20 augustus gehouden, in het centrum van Oostkapelle. Een aaneengesloten lint van ringrijden, marktkramen, food trucks, muzikale optredens, demonstraties, kindertheater, ballonvouwen, vrijmarkt en modeshows, brengt gezelligheid en vertier in deze Walcherse badplaats, met ’s avonds als afsluiter een verrassende lasershow.

Als onderdeel van Ondernemersvereniging Natuurlijk Oostkapelle is de organisatie van deze Oostkapelse Dag in handen van de Stichting Oostkapelle Actief. Deze oergezellige dag begint om 08.00 uur met het traditionele ringrijden in de Dorpsstraat. Vanaf 10.00 uur worden (deels) op verschillende tijden overige activiteiten toegevoegd, zodat er in totaliteit -tot 17.00 uur- een mooi en aantrekkelijk programma wordt voorgeschoteld. Zo is het zelfs mogelijk een kleine rondrit te maken met paard en wagen en bij goed weer zijn er ook een flink aantal oldtimers te bekijken bij de molen. Vanwege de verwachte drukte wordt het publiek gevraagd voornamelijk op de fiets of lopend te komen. Fietsen niet aan de hand meenemen, maar parkeren op de parkeerterreinen buiten het dorp of op de specifiek aangegeven locaties. Auto’s op de parkeerterreinen aan de rand van Oostkapelle en niet in de straten van het dorp. Dit met name vanwege de veiligheid. 

Lasershow
De Oostkapelse Dag wordt om 22.00 uur afgesloten met een lasershow. Deze vindt plaats bij de speeltuin aan de Torenstraat. De gezelligheid van deze dag is te vinden in de Dorpsstraat, de Waterstraat, de Johan de Pourckstraat, de Torenstaat en de Noordweg (bij de molen). Verder worden alle inwoners van Oostkapelle gevraagd om op deze specifieke Oostkapelse Dag de vlag van Oostkapelle buiten te hangen, zodat overal te zien is wat deze dag zo speciaal maakt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief