Paskal Jakobsen serveert Kees Bubberman een EVA AVE op het terras in Middelburg
Paskal Jakobsen serveert Kees Bubberman een EVA AVE op het terras in Middelburg (Foto: Edwin Mijnsbergen)

Paskal Jakobsen presenteert Musketierbier in Middelburg

MIDDELBURG - In samenwerking met Brouwerij Kees uit Middelburg heeft Paskal Jakobsen gisteren het nieuwe blonde bier EVA AVE, (Één voor Allen, Allen voor Één) aan het publiek gepresenteerd. Een groep vrienden en bekenden mocht gisteren de eerste glazen proeven, op het terras van café-restaurant De Herberg in Middelburg.


De zanger van BLØF had het tijdens de coronacrisis een stuk minder druk met optredens en gerelateerde activiteiten. Hij had alle tijd om andere dingen te doen. Zoals het zelf brouwen van bier, bijvoorbeeld. In de tussentijd was Jakobsen ook bezig met nieuwe muziek, met andere mensen. Samen met Bertolf Lentink en Paul de Munnik richtte hij de band Musketiers op, waarvan het debuutalbum volgende maand verschijnt. Het leek de manager van die band een goed idee om een eigen bier op de markt te brengen. Daar stemden de bandleden van Musketiers mee in.. Vervolgens werd de link naar de liefhebberij van Paskal al snel gelegd.

Één voor allen
Niet lang daarna zocht Paskal contact met Kees Bubberman, van Brouwerij KEES, omdat hij besefte dat de expertise van een professional nodig zou zijn. De lokale brouwer Kees was voor hem dan een logische keuze. Kees werkte graag mee aan het project. Hij deelde zijn kennis en luisterde goed naar de wensen van Paskal, om vast te stellen welke receptuur de ideale zou zijn. De aanloop duurde een maand of twee, het uiteindelijk brouwproces een maand. De belangrijkste wens van Paskal was een biertje dat toegankelijk is voor een bredere doelgroep. Het resultaat is EVA AVE, of voluit: Één voor Allen, Allen voor Één.

Najaarstour
Musketiers schrijft op Facebook: “de eerste is getapt! EVA AVE oftewel Één voor allen, allen voor één bier is klaar om verscheept te worden en is binnenkort te vinden bij de plaatselijke slijterij bij jou in de buurt! Uiteraard zullen we ook wat blikjes bewaren voor onze Tour komend najaar!” De najaarstour van Musketiers begint op 28 september in de Stadsschouwburg Middelburg, om op 8 december te eindigen in Haarlem. Meer informatie op https://www.musketiersband.nl.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6