Afbeelding

Lichtkunstwerk op brugwachtershuisje Schroebrug

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - In november en december wordt het brugwachtershuisje aan de Schroebrug in Middelburg met een poëtisch lichtkunstwerk uitgelicht. 

Met het kunstwerk wordt zichtbaar gemaakt wat brugwachtershuisjes in hun omgeving voor bewoners en voorbijgangers betekenen. De landelijke Stichting Brugwachtershuisjes organiseert ‘Spot on!’ in twaalf steden in het land ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan. In Middelburg werkt ze samen met de Kunst- en Cultuurroute Middelburg.

Een centraal onderdeel van het lichtkunstwerk is een dichtregel die van toepassing is op het brugwachtershuisje aan de Schroebrug. De Middelburgse stadsdichter Aschwin van den Abeele schrijft hiervoor de tekst. Hij laat zich daarbij graag inspireren door persoonlijke betekenissen die door omwonenden of voorbijgangers worden opgeschreven. Op basis van de daaruit voortkomende dichtregel en (de architectuur van) het huisje ontwerpt een lichtkunstenaar een theatrale belichting. ‘Om het project te realiseren hebben we uw hulp nodig’, laat de organisatie van de Kunst- en Cultuurroute Middelburg weten. ‘U kunt de stadsdichter inspireren door met hem te delen wat het huisje op de Schroebrug voor u betekent. Via het invulformulier kunt u uw gedachten hierover tot uiterlijk 30 september aanleveren.’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief