Van Kooten schildert Frida Kahlo
Van Kooten schildert Frida Kahlo Foto: Kunstroute Middelburg

De vrouw staat centraal tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg van 2 oktober

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Rondom het thema “Vrouw, kunst & filosofie” verzorgt inspirator Nico Out deze middag een boeiende lezing in de Sint-Augustinuskerk aan de Zuidsingel 70. Om 13.30 uur start de eerste sessie waarbij wordt ingegaan op de redenen van afwezigheid van vrouwen in de kunst en filosofie. Na de pauze wordt de vraag gesteld of kunstenaressen en filosofes iets anders te melden hebben dan hun mannelijke collega’s. En wat zou dat dan zijn? Op deze vragen en meer geeft hij een begin van een antwoord. Aanmelden kan via secretariaat@kunstroutemiddelburg.nl.

Beeldend kunstenares Simone van Kooten exposeert deze middag in ‘Het Lokaal’ aan het Zusterplein. Ze schildert naast mooie plekken van Middelburg ook portretten en landschappen waarbij Frida Kahlo haar grote inspiratiebron is. De fotografie-expositie ‘Stillness’ van Lidy Renout komt dit weekend prachtig tot haar recht naast de schilderijen van Sandra van der Meulen in haar atelier-galerie aan de Spuistraat 4.

Etty Hillesum Huis
Vol trots meldt de organsatie dat het ‘Etty Hillesum Huis’ aan het Molenwater 77 in Middelburg deelnemer van de kunstroute is geworden. In haar geboortehuis worden middels beeldende kunst en objecten die te maken hebben met het leven van Etty Hillesum, de Jodenvervolging en de geschiedenis van Joden in Zeeland op indrukwekkende manier in beeld gebracht. Er zullen ook wisselexposities plaatsvinden. Daarnaast zijn is het huis bezig met het opzetten van een ‘artist in residence’ programma. En dat kunnen zowel beeldend kunstenaars als schrijvers zijn die zich laten inspireren door Etty Hillesum en haar gedachtengoed. Louter vrouwen dus in de hoofdrol, op deze mooie zondagmiddag.
Kijk voor alle informatie op www.kunstroutemiddelburg.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief