Afbeelding
Foto: Lidy Renout

Duo-expositie Lidy Renout en Sandra van der Meulen

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober exposeert Lidy Renout met haar foto’s in het atelier van Sandra van der Meulen.

Renout wil in haar foto’s rust, sereniteit en verbinding naar voren laten komen. De natuur, en bij voorkeur kust, strand, zee en wolkenluchten, helpen haar rust en een gevoel van één-zijn te vinden. Door (bewuste) onscherpte van het beeld, het weglaten van zaken en het creëren van “lege” ruimte hoopt zij een sfeer van verstilling op te roepen: stillnessGraag nodigt zij de kijker uit bij het bekijken van haar foto’s tot een eigen moment van ‘stillness’. De hier getoonde foto’s zijn met de telefoon gemaakt/geschoten.
Kenmerkend in het werk van Van der Meulen is het gebruik van inkt en rijstpapier op groot formaat doek. Tekst en textuur lopen, soms zelfs letterlijk, als een rode draad door haar werk. Haar doeken stralen rust en sereniteit uit. Ook in haar werk speelt de “lege” ruimte een belangrijke rol.

Waar Renout werk toont met bewuste onscherpte, is het werk van Van der Meulen juist contrastrijk. Toch, of misschien wel daarom, vormt het samen een uitgebalanceerd geheel. De tentoonstelling is onderdeel van Kunst en Cultuurroute Middelburg.

Informatie
Duo tentoonstelling Lidy Renout en Sandra van der Meulen
1 en 2 oktober 2022, 13.00 – 17.00 uur
Atelier Sandra van der MeulenSpuistraat 6, 4331 EX Middelburg
Meer informatie op www.kunstroutemiddelburg.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief