Afbeelding

Loesje en Lientje openen Kinderzwerfboekenstation bij Cypressenhof in Middelburg

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Tijdens de Kinderboekenweek willen Loesje en Lientje weer iets leuks organiseren in Middelburg, en wel op donderdag 6 oktober tussen 13.00 en 13.30 uur, op basisschool de Cypressenhof in Middelburg. Ze gaan een Kinderzwerfboekenstation op deze school openen.

Het idee van een zwerfboekenkast is heel simpel: kinderen kunnen boeken met een zwerfsticker gratis meenemen om te lezen. Vervolgens kunnen ze het boek weer terugbrengen of verder laten ‘zwerven’, zodat andere kinderen het boek ook kunnen lezen. Omdat er helaas veel kinderen zijn waarvan de ouders geen boek kunnen betalen, kunnen deze kinderen zonder gene een boekje voor zichzelf uit de kast nemen en houden of laten zwerven.

Dromen worden werkelijkheid
Het motto van Loesje en Lientje is: ‘als je kunt lezen kunnen dromen werkelijkheid worden’ Kinderzwerfboek is onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, dat Loesje & Lientje ook ondersteunen, met een deel van de opbrengst van hun boekjes. Omdat het thema van de Kinderboekenweek Gi-Ga-Groen, over dier & natuur is, opent de school in deze week tegelijk een milieustraat, door de leerlingen gemaakt. Het belooft een feestelijke middag te worden. De aanwezigen proosten met kinderchampagne op de opening met de jongste kleuters en groep 7. De Cypressenhof, de ambassadrice van Kinderzwerfboek Zeeland zal aanwezig zijn en Loesje & Lientje laten zelf laten twee van hun boekjes in de kast zetten door de kinderen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief