Presentatiedag te Arnemuiden
Presentatiedag te Arnemuiden

Presentatiedag ‘Zeeuws hout verbindt’ in Arnemuiden

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

ARNEMUIDEN - Op zaterdag 1 oktober vindt door een unieke samenwerking van zes organisaties een presentatiedag plaats over oude schepen, molens en boerderijen in Arnemuiden.

‘Zeeuws Hout Verbindt’ is een unieke samenwerking van 6 Zeeuwse organisaties (Stichting Behoud Hoogaars, Vereniging De Zeeuwse Molen, Boerderijenstichting Zeeland, Archeologische Werkgemeenschap Nederland, afdeling Zeeland, Gilde Van Vrijwillige Molenaars en Platform Maritiem Erfgoed Zeeland. Door deze samenwerking, met de verbindende factor ‘hout’ wordt voor het eerst alle kennis en ervaring op deze bijzondere dag gedeeld en gepresenteerd.

Liefde en passie
De presentatiedag is bedoeld om gezamenlijk de liefde en passie voor historie/cultureel erfgoed voor molens, boerderijen en houten schepen uit te dragen en hiermee de interesse voor traditioneel houtbewerking bij schepen, molens en boerderijen te vergroten. Ook om vrijwilligers te werven en er een gezellige informatieve- en ontspannende dag voor jong en oud van te maken.

Programma en locaties
Het evenement omvat een dagprogramma voor jong en oud met onder meer workshops en demonstraties, modelbouw, filmvertoning, een speels en het leerzame proces ‘Van graan tot pannenkoek’. Je kunt ook meevaren met een Hoogaars. Op de dag wordt ook ingegaan op de vraag hoe je een houten schep volgens experimentele archeologie maakt of hoe je molenaar of schipper wordt van een hoogaars. Je kunt ook genieten van het Zeeuws shantykoor ‘Het Veerse scheepstuig’.

De toegang is gratis. De presentatiedag wordt gehouden op zaterdag 1 oktober 2022 van 11.00 – 17.00 uur te Arnemuiden op drie verschillende locaties:
1. Scheepswerf Meerman
2. Korenmolen ‘Nooit gedacht’
3. Boerderij ‘Oranjepolder’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief