Wethouder Bert Tuk geeft het startsein voor de bouw van de MFA in Aagtekerke
Wethouder Bert Tuk geeft het startsein voor de bouw van de MFA in Aagtekerke Foto: Gemeente Veere

Nieuwbouw multifunctionele accommodatie Aagtekerke van start

Door: Lineke Broos Algemeen

AAGTEKERKE - Met het storten van een stuk beton voor de fundering gaf wethouder Bert Tuk (CU) afgelopen donderdag het startsein voor het bouwen van de nieuwe functionele accommodatie (MFA) in Aagtekerke.  In juni 2023 wordt het gebouw, geheel circulair en bijna energieneutraal, opgeleverd. Met een dorpshuis-, sport- en gezondheidsfunctie vervangt het de bestaande verouderde voorzieningen in het dorp. 

De huidige speeltuin wordt ook verplaatst naar de locatie van de nieuwe MFA, die dezelfde naam draagt als het vorige pand, Amicitia. “Naast een prachtig gebouw met meerdere functies en comfortabele huisvesting voor verschillende verenigingen,  krijgen we vooral weer een hoop gezelligheid teru”’, zegt de huidige dorpshuisexploitant Leoniek Francke.

Goedkeurend
Constructeur Peter van Sorgen kijkt goedkeurend toe als de wethouder het beton stort. Een lichte fundering, want de bouw is van hout, vertelt hij. “Circulaire houtbouw, wat betekent dat alle producten, materialen en grondstoffen kunnen worden hergebruikt.”  Naast het fraaie architectonisch ontwerp, door architectenbureau Grosfeld Bekkers van der Velde, wordt het een gebouw met maximale energieopwekking en natuurlijke isolatie.

Mooie samenwerkingen?
Projectmanager Rob Wouters is zeer tevreden over de gang van zaken tot nu toe. Ondanks de vertragingen door de grondstof- en materiaal schaarste op de wereldmarkt, verloopt alles volgens plan. “Het is daarbij goed om te zien hoe de hele gemeenschap enthousiast meedenkt en dit project voor samenwerkingen zorgt. Na Aagtekerke volgen nog Westkapelle, Serooskerke en Oostkapelle”, aldus de projectmanager.

Eindelijk een rechte vloer?
Ton Verhulst van de ouderensoos kijkt reikhalzend uit naar de opening van het nieuwe Amicitia. “Het is mooi dat de voorzieningen hier samenkomen en het een echte ontmoetingsplek wordt. Bovendien was het oude dorpshuis echt aan vernieuwing toe. Zo weet ik dat de koersballers bijvoorbeeld heel blij gaan zijn omdat ze straks eindelijk een rechte vloer krijgen en de biljarters een nieuwe tafel”, lacht hij.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief