Samen zien de vijf woningen eruit als een boerderij.
Samen zien de vijf woningen eruit als een boerderij. (Foto: Zeeuwland)

Levensloopbestendige woningen in Dishoekseweg Koudekerke

  Actueel

KOUDEKERKE - Woningbouwcorporatie Zeeuwland is deze week begonnen met de bouw van vijf levensloopbestendige woningen aan de Dishoekseweg in Koudekerke.


De nieuwbouw vervangt de bestaande huurwoningen aan de Dishoekseweg 14 tot en met 20. Naar verwachting zijn de nieuwe huizen eind dit jaar klaar.

Boerderijsfeer

De energiezuinige woningen zijn bestemd voor kleine huishoudens van inwoners vanaf 55 jaar. Ze hebben een woonkamer, slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping bevindt zich een open ruimte die geschikt is te maken als tweede slaapkamer. Ook een eigen tuin en berging zijn aanwezig.

De architect heeft zich laten inspireren door de bestaande boerderij-achtige woningen aan de Dishoekseweg. Twee gevels krijgen een lichte kleur, à la het woonhuis, en drie gevels een donkere kleur, in de sfeer van de schuur van een boerderij. De dakpannen worden gemêleerd rood.

Drie woningen worden verhuurd aan bewoners die vanuit de bestaande woningen terugkeren naar de nieuwbouw.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief