Het kunstwerk van 'Uncle Abe's Spitfire' komt mooi tot zijn recht in de Grote Kerk.
Het kunstwerk van 'Uncle Abe's Spitfire' komt mooi tot zijn recht in de Grote Kerk. (Foto: Annet Eekman)

Expo toont indrukwekkend kunstwerk in Grote Kerk

  Actueel

VEERE - Een Spitfire op ware grootte trekt de bezoekers van de expositie 'Jongens, ik moet gaan zwemmen' meteen de Grote Kerk in Veere in.


Beeldend kunstenaars Anke Land en Pier Pennings gedenken met deze tentoonstelling piloot Bram Pennings die op 28 april 1941 bij een aanval op vliegveld Oost Souburg in de Westerschelde stort en sneuvelt.

Oom

Pennings plaatste een Spitfire, het toestel waarin zijn oom Bram vloog, op ware grootte in de kerk, temidden van de scherven en brokstukken van de oorlog. Die heeft Anke Land verbeeld.

Spanwijdte

'Uncle Abe's Spitfire' is een speciaal voor de Grote Kerk gemaakte installatie en sluit aan bij de herdenkingen rondom 75 jaar Slag Om de Schelde. Het vliegtuig met een spanwijdte van elf meter is zwart gelakt. Kunstenaar Pier Pennings probeert via het vervaardigen van replica's van dit iconische vliegtuig dichter bij de laatste momenten en dood van zijn oom Bram te komen.

Kippengaas

Anke Land maakt haar brokstukken van oorlogen uit kippengaas, papier maché en met gouddraad geweven stoffen. Die weerkaatsen fonkelend elke invallende lichtstraal in de lege kerk.

De tentoonstelling is te zien van 3 augustus tot 24 oktober.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief