Archieffoto: Annet Eekman

Visserijdagen in Vlissingen komen eraan

  Actueel

VLISSINGEN - Op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus organiseert de Vlissingse Ondernemers Centrale samen met de ondernemers rondom de Michiel de Ruyterhaven voor de tweede maal de gratis toegankelijke Visserijdagen Vlissingen.


Dit jaar ligt de aandacht niet alleen op de rijke historie van de Vlissingse visserij, maar is er ook veel aandacht voor het heden en de toekomst van de beroeps- en sportvisserij.

Vrijdag

Op vrijdagavond zijn er proeverijen en vismenu's van de plaatselijke horeca, aangevuld met livemuziek vanaf 17.00 uur op diverse podia op de Nieuwendijk.

Zaterdag

Op zaterdag is er vanaf 10.00 uur een grote markt met verse vis, proeverijen, kramen, oude ambachten en demonstraties van onder meer zeilmaken, netten boeten, touwsplitsen en knopen. Ook is er een film over de oude visserij gratis te bezoeken. Er zijn schepen om te bekijken, te bezoeken of voor een rondvaart. Kinderen kunnen onder meer krabbennetten maken, waarna ze onder begeleiding zelf krabben kunnen vangen. Ook op zaterdag is er entertainment vanaf meerdere podia rond de jachthaven (de oude vissershaven), Nieuwendijk, Zeilmarkt en Arsenaalplein.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief