Fysiotherapeuten Marja, Jarco en Annet in de oefenzaal in Zoutelande.
Fysiotherapeuten Marja, Jarco en Annet in de oefenzaal in Zoutelande. Foto: Marielja ten Bruggencate

PMC In Balans opent nieuwe praktijk in Zoutelande

Door: Britta Janssen Algemeen

ZOUTELANDE – De fysiotherapeuten van PMC In Balans zijn trots op de nieuwe locatie in Zoutelande. Vrijdag (21 september) is de officiële opening. Iedereen is welkom om te komen kijken. Burgemeester Rob van der Zwaag van Veere verricht om 19.00 uur de openingshandeling.
 

Ruim zeven jaar hebben de fysiotherapeuten van PMC In Balans in Zoutelande hun praktijk gehad in een tijdelijke unit. Het noodgebouw werd enkele keren verplaatst vanwege de uitbreiding van woonwijk De Tienden. "Hoewel de gemeente heel welwillend was, heeft het lang geduurd. We zijn dan ook heel blij dat we nu een vaste locatie hebben", zegt Annet van de Kreke, fysiotherapeut/manueeltherapeut en een van de zeven maten van PMC In Balans.  

Spiegelwand

De praktijk aan de Ooststraat is via de rolstoelhelling aan de linkerkant goed te bereiken voor mensen die slecht ter been zijn of een rolstoel of rollator gebruiken. Rechts van het pand is parkeergelegenheid op de C1 vakken. Alle ruimtes zijn ingericht naar de nieuwe huisstijl van PMC In Balans. Er zijn twee behandelkamers, een kleedruimte en een ruime oefenzaal met nieuwe trainingsapparaten. "De hometrainers hebben een extra lage instap, zodat mensen met orthopedische klachten er gemakkelijk op kunnen", vertelt Marja Henderikx, fysiotherapeut/bekkentherapeut en lid van de maatschap. "Ook zijn we heel blij met de spiegelwand en de multifunctionele Synrgy 360. Hiermee kun je bewegen in de vrije ruimte, wat goed is voor de coördinatie."  

Haal- en brengservice

Uniek aan PMC In Balans is de haal- en brengservice voor mensen in een revalidatietraject. "Als mensen een nieuwe knie of heup krijgen, trainen ze intensief voor een goed herstel. In de eerste zes weken na de operatie komen ze drie keer per week. Dat kan onder andere in Middelburg en Koudekerke. We hebben de haal- en brengservice voor mensen die niet op eigen gelegenheid kunnen komen." Mensen die revalideren trainen in een groep en krijgen daarnaast individuele begeleiding. De groep werkt motiverend, wat goed is voor het herstel. Na zes weken begint fase twee. De training is dan nog twee keer per week en ook mogelijk in Zoutelande. 

Fijne sfeer

Fysiotherapeut Jarco Boogaard is vrijwel elke dag in de praktijk in Zoutelande te vinden. Hij begeleidt mensen met COPD en de OrthoXpertgroep. "Bij PMC In Balans hangt een fijne werksfeer en ik hoop dat de patiënten dat ook zo ervaren", vertelt Jarco. Cees de Ruiter is manueel therapeut, evenals Eric Heijens die ook lid is van het Schoudernetwerk Zeeland en echo's van het bewegingsapparaat kan maken. Anna van Sparrentak begeleidt de medische fitness in de avond.

SameDay-zekerheid

Alle praktijken hebben de benodigde faciliteiten in huis om iedere patiënt de optimale behandeling of therapie te kunnen bieden. Bovendien biedt PMC In Balans de SameDay-zekerheid. Wanneer een patiënt belt kan hij of zij dezelfde dag nog gezien worden door een van de therapeuten. "Voor een fysiotherapeutische behandeling is geen verwijzing van een arts nodig", legt Marja uit. "Mensen mogen ons rechtstreeks. Wij plannen hen in op een locatie naar keuze. We hebben geen wachtlijst, dus de behandeling of therapie kan snel starten." 

Winnen

Iedereen die zich tijdens de openingsavond inschrijft voor medische fitness in de avonduren, ontvangt een gratis intake ter waarde van 45 euro. Tevens wordt die avond een massage en een 10-keer-kaart voor fysiofitnes verloot onder diegenen die de prijsvraag goed beantwoorden. 
Klik hier voor meer informatie over PMC In Balans.

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief