Foto: DNA Beeldbank/Dennis Wisse

Veere moet onderzoek doen naar gevolgen van kitesurfen voor natuur

DOMBURG - De gemeente Veere laat een onderzoek uitvoeren naar de gevolgen voor de natuur van het kitesurfen in het strandvak tussen de Baaiweg in Westkapelle en Trommelweg bij Domburg.


Kitesurfers zijn al jaren actief in Noordduine, omdat het een goed gebied is. “De plek is ruig, de golven hoog en daardoor aantrekkelijk voor ervaren surfers”, schrijft het college van burgemeester en wethouders.

APV

Tot 2017 werd het kitesurfen daar gedoogd, in 2018 heeft Veere het toegestaan in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De provincie heeft gezegd dat er daardoor alsnog een onderzoek moet worden uitgevoerd naar de gevolgen voor de natuur. De kust voor Domburg is Natura 2000-gebied.

Kosten

De kosten van een onderzoek zijn 3950 euro. Als er nog een vergunning moet worden aangevraagd kan het Veere 7000 euro gaan kosten. De gemeente denkt dat het onderzoek voor het nieuwe seizoen klaar is. Tot die tijd mag er niet worden gesurft. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief