Lein Lievense.
Lein Lievense.

Lein Lievense op 68-jarige leeftijd overleden

ZOUTELANDE - In zijn woonplaats Zoutelande is Lein Lievense donderdag overleden. Lievense, bekend van de organisatie van de jaarlijkse Kustmarathon Zeeland, is 68 jaar geworden. Hij was al langere tijd ziek.


Samen met zijn vrouw Lenie zette Lein Lievense in 2003 in Zoutelande de Kustmarathon op. Het groeide uit tot een jaarlijks terugkerend, meerdaags evenement met vele deelnemers en toeschouwers. De meest recente editie, afgelopen oktober, bracht ruim 10.000 hardlopers, wandelaars en supporters op de been. 

Ereburgers

Voor deze verdienste benoemde burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere het echtpaar uit Zoutelande in oktober tot ereburgers van de gemeente Veere. 'Het begon bescheiden, maar de Kustmarathon is in vijftien jaar tijd uitgegroeid tot een evenement met landelijke bekendheid en een steeds internationaler deelnemersveld.'

Condoleanceregister

De uitvaart vindt donderdag 10 januari plaats. Het gezin Lievense geeft belangstellenden de gelegenheid om via beeld en geluid het afscheid op afstand bij te wonen. Deze locatie wordt binnenkort bekend gemaakt via de website www.mensenlinq.nl.

In de hal van het Veerse gemeentehuis in Domburg kan woensdag 9 januari tussen 10.00 en 15.00 uur een condoleanceregister worden getekend. Op deze dag is er ook gelegenheid om tussen 17.00 en 19.30 uur het condoleanceregister te tekenen en een moment stil te staan bij de gesloten kist in de Catharinakerk in Zoutelande. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief