(Foto: Beeldbank Middelburg)

Team komt met vijf mogelijke ontwikkelingen voor de Trekdijk

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Een participatieteam voor de toekomst van de Trekdijk in Nieuw- en Sint Joosland heeft een plan van aanpak opgesteld.


Daarin staan vijf mogelijke ontwikkelingen: speciale woonvormen, recreatiewoningen en (groene) recreatieve voorzieningen, opwekking en opslag van duurzame energie, een bedrijventerrein of een combinatie van deze ideeën.

Het team gaat alle mogelijkheden verder uitwerken. Met hulp van externe deskundigen kijkt ze naar hun financiële haalbaarheid, het draagvlak, de gevolgen voor de leefbaarheid en naar behoefte in de markt. Uiterlijk 1 september moet ze met een voorstel komen voor de gemeenteraad.

Ontwikkelen

De gemeente Middelburg was jaren van plan een bedrijventerrein aan de Trekdijk te ontwikkelen, maar nadat inwoners van Nieuw- en Sint Joosland daartegen in opstand kwamen is dat op losse schroeven komen te staan.

Belanghebbenden

Het college van burgemeester en wethouders besloot na de verkiezingen van vorig jaar vanaf nul af aan te beginnen. In overleg met alle belanghebbenden moest er een plan komen voor het gebied.

Het participatieteam bestaat uit John de Rijke, Hans van Hal en Ron Thiry van de Werkgroep Trekdijk, Hans van Stel van de Middelburgse Bedrijven Club en Johan Padmos, Eva Beekman en Trude Northolt van de gemeente Middelburg. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief