Het strand van Vrouwenpolder.
Het strand van Vrouwenpolder. (Beeldenbank Laat Zeeland Zien / Xander Koppelmans)

Ook dit jaar meer toezicht op Veerse stranden

DOMBURG - Omdat het strandseizoen langer wordt, experimenteerde de gemeente Veere vorig jaar met extra toezicht. De proef is geslaagd, laat een gemeentewoordvoerder weten. Daarom is er dit jaar ook meer bewaking.
 


“Inwoners en toeristen benutten het naseizoen, komen later naar het strand en blijven ook langer. Daarom hebben we onze dienstverlening in 2018 als proef verlengd”, aldus de woordvoerder.

Strandwachten

De gemeente trok het strandseizoen voor de badstranden vorig jaar door van 15 september naar 1 oktober. Daarnaast hielden de strandwachten van Stichting Strandexploitatie Veere in het hoogseizoen, tot eind september, toezicht tot 20.00 uur ‘s avonds in plaats van 18.00 uur.

Strandondernemers

Omdat dit de gemeente goed bevallen is, verruimt ze het strandtoezicht ook voor de komende jaren. Tot en met 2021 trekt ze hiervoor jaarlijks 59.000 euro extra uit. “De proef is geslaagd, omdat onze gasten en strandondernemers positief zijn over de uitbreiding.”

Het extra geld is nodig vanwege de hogere personeelslasten door het uitbreiden van de bewaking.

Neeltje Jans

Voor dit jaar stelt Veere ook 6.287 euro beschikbaar voor aanvullend toezicht op het strand bij Neeltje Jans. Het gaat om extra bewaking in weekenden. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief