NLdoet staat in het teken van samen gezellig en nuttig bezig zijn.
NLdoet staat in het teken van samen gezellig en nuttig bezig zijn. (Foto: Jeanette Schols)

Vrijwilligersactie NLdoet jubileert

MIDDELBURG - De landelijke vrijwilligersactie NLdoet vindt op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart voor de vijftiende keer plaats.


Vrijwilligers die het leuk vinden om een dagje de handen uit de mouwen te steken in de buurt kunnen op de website van Nldoet klussen opzoeken. Die zijn daar aangemeld door verenigingen en andere organisaties die hulp kunnen gebruiken, met bijvoorbeeld het opknappen van het schoolplein of het koffie schenken aan ouderen.

Socialer

Het Oranje Fonds heeft NLdoet opgezet, omdat veel mensen misschien geen tijd hebben om wekelijks vrijwilligerswerk te doen, maar het wel leuk vinden om een keer enkele uurtjes te helpen bij de school op sportclub om de hoek. ‘Iedereen kan op zijn of haar manier meedoen om ons land nog socialer te maken’, aldus het Oranje Fonds. ‘Er zijn al bijna 6.800 activiteiten aangemeld.’

Divers

Ieder jaar melden duizenden organisaties in heel Nederland activiteiten aan waarbij ze hulp kunnen gebruiken. ‘Tijdens NLdoet komen honderdduizenden vrijwilligers in actie om iets voor een ander te doen. Omdat het aanbod heel divers is, is er voor ieder wat wils.’ Vrijwilligers kunnen bijvoorbeeld een voedseltuin lenteklaar maken, op stap gaan met ouderen of een buurthuis schilderen.
Klik hier voor meer informatie. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief