Foto: Gemeente Middelburg

Bomen deze maand gerooid in Molenwaterpark

MIDDELBURG - In het Molenwaterpark in Middelburg worden deze maand bomen gekapt en beplanting gerooid en herplant.


De gemeente plant later dit jaar of begin volgend jaar meer bomen terug. De bomen tegenover de schouwburg gaan ook nu tegen de vlakte, hoewel de bestemming van die strook nog niet bekend is. In het broedseizoen mag er namelijk niet meer worden gekapt.

Een deel van de gerooide beplanting keert terug op de bolwerken.

Aanbesteding

Het rooien maakt deel uit van de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting. Eerder zijn er al werkzaamheden verricht aan het riool. De aanbesteding voor de herinrichting loopt. In maart of april is bekend wie het gaat doen. De winnaar moet in mei beginnen.

Bruggetjes

De gemeenteraad heeft in november vorig jaar 95.000 euro vrijgemaakt voor extra wensen, zoals speelvoorzieningen, een fontein, bruggetjes, voorzieningen voor de rugstreeppad en halfverharding in de Koepoortlaan. Er was om 214.000 euro gevraagd.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Middelburg heeft gekozen welke wensen ze wil inwilligen. Ze kan het lijstje pas bekend maken als de aanbesteding is afgerond.   
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief