Foto: Wijnand Nijs

Drugspand in Middelburg drie maanden dicht

MIDDELBURG - Op last van burgemeester Harald Bergmann van de gemeente Middelburg is dinsdag een appartement aan de Driewegenhof in Middelburg gesloten. Op 11 december 2019 werd in de woning een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. 


Voordat een burgemeester een drugspand kan sluiten moet een juridische procedure worden doorlopen, vandaar dat er enige tijd zit tussen de datum van constatering en de daadwerkelijke sluiting.

De sluiting vindt plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet (ook wel de wet Damocles genoemd). Dit beleid houdt in dat als er een handelshoeveelheid harddrugs wordt aangetroffen, een woning tijdelijk kan worden gesloten. Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen.

De sluiting in Middelburg is voor de duur van drie maanden. Het appartement wordt voor die periode verzegeld en er worden aankondigingen op de deur en voor de ramen gehangen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief