goes-uwv-large_4194847
goes-uwv-large_4194847

Ruim zestig procent technische vacatures is moeilijk in te vullen

GOES - Zeeland heeft momenteel veel moeilijk vervulbare vacatures voor technische beroepen. Dat zegt het UWV donderdag in haar nieuwsflits over de arbeidsmarkt.


64 procent van de technische vacatures zijn volgens de uitkeringsinstantie moeilijk te vervullen. Alleen voor ICT-banen is dit percentage hoger.

Aan het einde van het eerste kwartaal stonden er in Zeeland 2800 vacatures open voor technische beroepen. In dezelfde periode in 2016 waren dat er 1800.

Monteurs

Machinemonteurs worden het meeste gevraagd. Ook liggen er veel banen voor het oprapen als hulpkracht in de bouw en industrie en voor elektriciens en elektronicamonteurs. Veel werkgevers maken gebruik van uitzendbureaus om de gaten te vullen en leiden hun personeel zelf op.

Daling

De roep om technici komt na een maand waarin het aantal ww-uitkeringen opnieuw is gedaald. In juni nam het aantal ww-uitkeringen af met 6 procent. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar gaat het om een daling van 22 procent. Eind juni waren er 4200 lopende uitkeringen in Zeeland. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Bezorgers

Kortgene

Timmerlieden

Middelburg

Medewerker Gewasverzorging

Rilland

Vrijwilligerswerk

Vlissingen

Interieurverzorgster

\\\'s Gravenpolder

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief