Afbeelding
Foto: Annet Eekman

Asbest gevonden op oude Albert Heijn-locatie in Domburg

Door: Eugene de Kok Algemeen

DOMBURG - Er is asbest gevonden op de voormalige Albert Heijn-locatie in Domburg.

Dat bleek onlangs toen de grond tot een meter onder het maaiveld was afgegraven in verband met een explosievenonderzoek. De grond rook ook naar dieselolie.

Singelgebied

De kavel maakt deel uit van de grootschalige reconstructie van het Singelgebied. De Albert Heijn is al verhuisd naar een nieuwe plek aan de Traverse, vlak bij het gemeentehuis. In het kader van de reconstructie zijn tussen 2016 en 2018 al bodemonderzoeken uitgevoerd. Toen zijn lichte verontreinigingen aangetroffen met zware metalen, minerale olie en PAK.

Norm

Van asbest leek destijds geen sprake te zijn. Dat is nu toch op twee plekken aangetroffen, in hoeveelheden die de norm overstijgen. Het gaat volgens de gemeente Veere om ‘ernstige bodemverontreiniging’.

Acceptabel

Een groot deel van het terrein moet tot één meter onder maaiveld worden afgegraven en worden gesaneerd. Alleen dan is de kwaliteit acceptabel genoeg voor herontwikkeling en verkoop. Veere maakt een plan waarna de aanbesteding volgt. In januari volgend jaar moet het terrein bouwrijp kunnen worden gemaakt.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief