Foto: Bevrijdingsmuseum Zeeland

Bevrijdingsmuseum Zeeland krijgt ton voor één of meer conservators

  Cultuur

NIEUWDORP - Het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp krijgt een ton subsidie van de provincie voor het aanstellen van één of meerdere conservators.


Eind vorig jaar heeft ze al een miljoen euro gehad voor de bouw van een paviljoen dat is gewijd aan de Vier Vrijheden van Franklin Delano Roosevelt.

Om het jaar worden in Middelburg de Four Freedoms Awards uitgereikt, die zijn gebaseerd op de beroemde toespraak van de Amerikaanse president in 1941. In het paviljoen wordt aandacht besteed aan deze toespraak, maar ook aan de ceremonie in Middelburg en de betekenis van de vrijheden in de loop der jaren.

Speerpunt

De nieuwe vleugel gaat in oktober open, net voor de start van de herdenking van de Slag om de Schelde, een ander belangrijk speerpunt van het museum. “Tal van vrijwilligers hebben de afgelopen jaren uitmuntend werk geleverd. Wij denken dat het goed is, nu er zoveel aandacht is besteed aan de buitenkant, dat er ook aan de binnenkant een professionaliseringsslag wordt gemaakt”, zegt gedeputeerde Ben de Reu. “Daarnaast mag er nog meer aandacht worden besteed aan de marketing.”

Samenwerken

Voor de inrichting van het vernieuwde museum gaat het ze samenwerken met een reeks organisaties, waaronder het Roosevelt Institute for American Studies in Middelburg, het Roosevelt Institute in New York en het Nationaal Militair Museum.   
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Verkoper binnendienst

Terneuzen

Verzorgende IG

Goes - Hansweert - Kruiningen - Krabbendijke - Rilland - Yerseke

Nieuwe Collega\'s

Middelburg en Roosendaal

Hoveniers

Goes

Begeleiders / Verzorgenden

Goes

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief