Foto: Politie

Dronken bromfietser negeert stopteken politie

  Politie

MIDDELBURG - In de nacht van woensdag op donderdag, omstreeks 01.45 uur, is in Middelburg door de politie een bromfietser aangehouden.


Surveillerende agenten reden over de Schroeweg, toen ze iets verderop een brommer zagen rijden op een plek waar dat niet is toegestaan.

De agenten wilden de bromfietser aanspreken en een bekeuring aanzeggen en zagen dat de bestuurder de Vrijlandstraat inreed en daarbij het rode verkeerslicht negeerde. Op een stopverbod reageerde de bromfietser niet. Ook toen ze in de Roozenburglaan naast hem gingen rijden en hem, via het open raam, vroegen om te stoppen reageerde hij niet. Uiteindelijk ging de politieauto voor de brommer rijden. Toen een van de agenten uit de auto stapte, moest de man wel stoppen.

De agenten wilden de 50-jarige Middelburger op straat laten blazen, maar dit weigerde hij. Omdat er een verdenking was dat de bestuurder gedronken had, werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Op het bureau werd een ademanalysetest gedaan. Hier kwam uit naar voren dat hij 895 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies, zo'n vier keer de toegestane hoeveelheid.

De Officier van Justitie gaat verder bepalen wat er met het rijbewijs van de man gaat gebeuren. Hij heeft een oproep van het Openbaar Ministerie gekregen en mocht rond 04.15 uur het bureau weer verlaten. Ook kreeg hij nog drie bekeuringen: een voor het rijden op de weg, voor het rijden door rood en een voor het negeren van een stopteken. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief