Deze paarden rusten even uit tijdens het ringrijden.
Deze paarden rusten even uit tijdens het ringrijden. Foto: Fred de Bree

Folkloristische Dag in Zoutelande

Sport en vereniging

ZOUTELANDE - Donderdag 1 augustus wordt in het centrum van Zoutelande de Folkloristische Dag gehouden.

De activiteiten beginnen om 12.00 uur en om 24.00 uur is het feest afgelopen. Op de Folkloristische Dag zijn onder meer allerlei oude ambachten te zien, zoals kantklossen, klompenkappen, stoelenmatten en pottenbakken. Voor de kinderen is er onder meer een echte paardencarrousel, schmink-team en een ballonnen-clown.

Een klederdrachtengroep laat zien hoe de Walcherse dracht in vorige eeuwen gedragen werd en geeft daarbij uitleg over de betekenis van de diverse kledingstukken. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Zo worden er de hele dag smouters (Zeeuws voor: 3 in de pan) vers gebakken.

Kunst is er te zien in de Catharinakerk. Rondom de kerk is een boekenmarkt en activiteiten voor kinderen. Wie Zoutelande en omgeving vanuit de lucht wil bekijken, kan in een helikopter stappen. Muziek is er onder meer van shantykoor Het Veerse Scheepstuig. Later op de avond is er op een podium tot 24.00 uur een optreden van 'The sixties revolution live band'.

Ringrijdersvereniging De Zandruiters houdt tijdens de Folkloristische Dag een wedstrijd ringrijden. De deelnemers zijn gekleed in de Walcherse klederdracht en zorgen voor spanning en sensatie tot het laatste moment.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief