Workshop voor peuters over taal

zaterdag 19 september 2020 10:30 tot 11:30

Alle drie tot zes- jarigen zijn op 19 september van harte welkom bij de workshop ‘Bie-ba-ba-belutta’ in ZB Middelburg en Vlissingen. Naast een klankenkermis staat spelen met taal centraal. Het Kip van Troje-reizend speeltheater verzorgt deze workshop.
Aan de hand van een poppenspel laat het speeltheater kleuters spelen met taal. Rappen, zingen, jodelen, fluisteren, stotteren, brabbelen en nog meer van dat alles komt aan bod. Alles in een fleurig decortje met attributen en kijk-, proef-, voel- en luisterboekjes. Het wordt een echte klankenkermis: bie-ba-ba-belutta. Wat de workshop uniek maakt, is de speelse en energieke manier van begeleiden. Op praktische wijze worden verbanden gelegd tussen gevoelens, muziek, klanken en poëzie. De peuters krijgen een grote fantasieprikkel aangeboden, die aanzet tot het stimuleren en het ontwikkelen van hun eigen creatieve, muzische en speelse (‘kunstzinnige’) houding. Alles binnen de filosofie van Kip van Troje: ‘Wij willen niet beleren, maar inspireren’.
Middelburg: 10.30-11.30 uur, ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg

Aanmelden: Je kunt je tot en met 16 september aanmelden voor deze workshop door een e-mail sturen aan secretariaat@dezb.nl en tevens 5 euro over te boeken naar IBAN: NL 90 RABO 0365258725 t.n.v. ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Vermeld bij de aanmelding en betaling: workshop 19 september, naam kind en locatie van deelname.

Locatie