• Alles
 • (1)
  Lezingen
 • (6)
  Expositie
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Cursus - Workshop

Democratische innovaties met Lucas de Man online

donderdag 22 april 20:00 t/m 22:00 uur

Donderdag 22 april van 20.00 tot 22.00 uur. Europa beschikt over ruim 500 lokale Europe Direct centra, die samen het gratis informatienetwerk van de Europese Commissie vormen. Ze zijn dé toegang tot de Europese Unie voor al haar inwoners en daarmee de ideale basis voor inspraak en participatie. De Nederlandse Europe Directs slaan nu de handen ineen voor een inspirerend evenement over nieuwe vormen van democratie en burgerschap.

Op donderdag 22 april nemen wij u vanaf 20.00 uur mee op een rondreis langs vernieuwende democratische innovaties in Europa. We trappen af met de vlammende voorstelling ‘In Search of Democracy 3.0’ door theatermaker Lucas de Man van Stichting Nieuwe Helden. Aansluitend kunt u online in dialoog met bekende ‘changemakers’, mensen die bezig zijn met vernieuwing, verandering en verbetering.

Aan de hand van zes thema’s staan we gezamenlijk stil bij de basisprincipes van de Europese democratie. Hoe kunnen wij als burgers actief meebeslissen en oplossingen aanreiken? Voelen we ons voldoende vertegenwoordigd? Hoe bepalen we samen de agenda? Als we daadwerkelijk een meer rechtvaardige samenleving willen, dan moeten we durven sleutelen aan de basis. Sleutelt u mee?

Aanmelden via de website of europedirect@netdem.nl.


deel deze activiteit

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6