Eén van de vier gratiën van Jan Capello.
Eén van de vier gratiën van Jan Capello. Foto: Jan Capello

Portretten in olieverf

woensdag 28 juli 7:00 - 21:30

In snelle schetsen of uitgebreid schilderen worden mensen in een portret vereeuwigd. Dat geldt ook voor de serie portretten in olieverf van Jan Capello die hij exposeert bij atelier Hoed Gezien te Middelburg. Voor een goed portret is tijd en aandacht nodig. Pas als de kenmerkende gelaatstrekken en houdingen goed tot uiting komen zie je iemand zoals hij echt is. Zo’n portret schilderij kan meer zeggen dan duizend woorden.
Tijdens deze expositie toont Jan een serie portretten van vier gratiën in olieverf. Jan Capello studeerde Nederlands in Amsterdam. Pas vanaf zijn 40ste begon hij met schilderen en volgde cursussen bij het Centrum voor de Kunsten in Goes. Haalde hij zijn Hogere Graad schilderen aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in St. Niklaas. In 2016 rondde hij de opleiding af met de Specialisatiegraad. De portretten van Jan zijn t/m 1 augustus 2021 van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg.
Loop gerust het tuinpad op om de vier gratiën goed te bekijken. Voor meer werk van Jan Capello zie de website www.jancapello.nl