Getekend door Hans Warren, 26-12-1939, collectie Hans Warren, tekeningen en prenten, ZB Beeldbank Zeeland, recordnr. 2204.
Getekend door Hans Warren, 26-12-1939, collectie Hans Warren, tekeningen en prenten, ZB Beeldbank Zeeland, recordnr. 2204. Foto:

Tentoonstelling Hans Warren

zondag 5 december 9:00 - 15:30

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat Hans Warren werd geboren. De bekende dichter en dagboekschrijver had ook nog een andere kant: hij was een begenadigd tekenaar, die al op jonge leeftijd begon met het in beeld brengen van vogels. Want een bewonderaar van deze dieren, dat was hij. Ging het hem eerst nog om de pracht van vogels in het algemeen, op den duur ontwikkelde hij zich tot een ware vogelaar, die zelfs publiceerde over de avifauna van Zuid-Beveland. De vogeltekeningen bevinden zich in de ZB als onderdeel van de Collectie Hans Warren.
De Stichting Vrienden van de Zeeuwse Bibliotheek zal in november een boekje laten verschijnen waarin Chiel Jacobusse deze ornithologische kant van Hans Warren belicht en in hedendaags perspectief zet. In een kleine tentoonstelling in de expositieruimte wordt van 1 november t/m 31 december materiaal getoond uit de Collectie Hans Warren, zoals vogeltekeningen en originele handschriften, waaronder die van het in 1996 verschenen natuurdagboek 'Ik ging naar de Noordnol', die aansluiten bij de nieuwe publicatie in de PPF-reeks.
De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingstijden van ZB t/m 31 december, Souterrain ZB; tijdens openingstijden bibliotheek.



Locatie