De Visserijdag in Arnemuiden is gezellig én leerzaam.
De Visserijdag in Arnemuiden is gezellig én leerzaam. Foto: Ondernemersvereniging Arnemuiden

Sfeer en meer op Visserijdag Arnemuiden

Door: Britta Janssen Actueel

ARNEMUIDEN - De jaarlijkse Visserijdag in Arnemuiden is in aantocht. Zaterdag 29 juni is er tussen 10.00 en 16.00 uur veel te doen in het dorp. Zo zijn er activiteiten op het visserijplein, het museum en de werf zijn open, de braderie telt maar liefst zo’n honderd kramen en natuurlijk kunnen bezoekers smullen van verse vis.

Wie de Visserijdag al eens bezocht heeft, weet dat de Ondernemersvereniging Arnemuiden die dag voor een gezellige, maritieme sfeer zorgt. Folklore, verse vis, marktkramen, oude ambachten en muziek, het staat allemaal op het programma. Tal van plaatselijke ondernemers en verenigingen laten zich zien op de Visserijdag, waardoor het een gevarieerde dag is voor het hele gezin.

Visserijplein
Als een lint door het dorpshart staan de ruim honderd marktkramen opgesteld en de standhouders bieden dankzij hun ruime assortiment voor ieder wat wils.

Sinds vorig jaar is er een visserijplein. Op het havenhoofd is van alles te ontdekken over de visserij. Hier ligt ook een viskotter aangemeerd. Op het visserijplein draait het om lekkers uit de zee. Tegen een kleine vergoeding kunnen bezoekers genieten van het populaire gebakken visje, mosselen, zalm, haring en paling. Om 12.00 uur en 15.00 uur is er een visveiling.

Optredens
Er is ook veel te zien en te horen dankzij het ringrijden, de diverse optredens en de streekdrachten die te bewonderen zijn. De optredens vinden van 11.00 tot 16.00 uur plaats in de tent op de Markt onder de toren. Tussen 11.00 en 12.00 uur speelt muziekvereniging Arnemuiden. Om 13.00 en 14.30 uur treedt klederdrachtgroep de Arke op en om 15.15 uur is het podium voor Alwin Rennen. Op verschillende locaties duikt tussen 12.00 en 16.00 uur de one-man-band Nautilus op.
Traditiegetrouw zijn tijdens de Visserijdag ook Museum Arnemuiden, historische scheepswerf Meerman en de kerk geopend.


Meer informatie
Vanwege de verwachte drukte verzoekt de organisatie bezoekers zoveel mogelijk per fiets of openbaar vervoer te komen.

Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van Visserijdag Arnemuiden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief