Zaterdag staat er onder meer een wedstrijd ringrijden op het programma.
Zaterdag staat er onder meer een wedstrijd ringrijden op het programma. (Archieffoto Rianne Francke)

Jarige dorpsraad Nieuwland viert twee dagen feest

  Actueel

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Dorpsvereniging Nieuw- en Sint Joosland viert vrijdag 16 én zaterdag 17 augustus haar 50-jarig jubileum.


Eén van de hoogtepunten noemt de dorpsraad de dorpsloop op zaterdag 17 augustus van 13.00 tot 15.00 uur. Hardlopers leggen acht kilometer af, wandelaars vijf kilometer en fietsers vijftien kilometer. De lopers kunnen onderweg ook een puzzel oplossen en hebbedingetjes scoren. De routes voeren langs mooie plekjes en bedrijven in het dorp en het buitengebied. Diverse mensen tonen langs de route hun hobby’s. 

Vrijdag

Het feest begint vrijdag om 14.00 uur met een vossenjacht. Om 16.15 uur is er een dikkebandenrace en van 19.00 tot 22.00 uur is er een bingoavond in het dorpshuis. De dorpsvereniging houdt vrijdag ook van 13.30 tot 15.30 uur een openbare receptie in de grote zaal van het dorpshuis. Dorpswethouder Carla Doorn verricht de officiële opening. Er wordt een jubileumboek gepresenteerd dat is samengesteld door Kees van den Bovenkamp uit Waarde. Ook geeft de Nieuwlandse publicist René Hoebeke een terugblik op vijftig jaar inzet van de dorpsvereniging en vertoont Ko de Visser filmbeelden.

Zaterdag

Zaterdag is er van 8.00 tot 17.00 uur een wedstrijd ringrijden aan Achter de Kerk. 'De ringrijdersvereniging bestaat dit jaar 195 jaar en is de oudste van het land', aldus de dorpsraad. Verder staat er onder meer een kleedjesmarkt, labyrint-spel in de kerk en een miniconcert van muziekvereniging ONDA op het programma. Van 17.00 tot 19.00 uur is er een barbecue in de feesttent op het voetbalveld. Op die locatie is er vervolgens van 20.00 tot middernacht een muziekfeest.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief